fbpx

Čaj od maslačka – 10 g

100 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
SKU: 80160025 Kategorija: Šifra: 6667

Opis

Čaj od maslačka u pakovanju od 10 grama.

Maslačak sadrži neke od najvažnijih vitamina i minerala (vitamini A, C, K, B6, tiamin, riboflavin,  folna kiselina). Od minerala se ističu magnezij, željezo, kalij i kalcij.

Nedavno istraživanje pokazuje da ekstrakt korijena maslačaka može suzbiti kancerogene stanice, što znači da vas štiti od nastanka raka, a može djelovati i na stanice zahvaćene rakom.

Maslačak je odličan za izbacivanje toksina iz tijela i to tako da potiče bubrege da kroz mokraću šalju sve otrove iz tijela.

Listovi maslačka imaju uglavnom diuretičko djelovanje, dok korijen, uz blaže diuretičko, ima i mnogo snažnije djelovanje na pražnjenje žučnog mjehura. Uz to potiče i stvaranje žuči u jetri, popravlja apetit i olakšava želučane tegobe. Stoga se uz koprivu, maslačak s opravdanjem u narodu smatra biljkom koja pročišćuje krv.

Također, čisti limfu, žuč i jetru.

Odličan je za sve ženske tegobe, od problema s dojenjem, menstrualnih poremećaja, a ističe se i kao sredstvo za prevenciju i liječenje cista te bolesti dojki.

Maslačak je odličan i u borbi sa nečistom kožom i aknama. Na prirodan način očistit će vašu kožu i ona će ponovo biti zdrava i sjajna.

List maslačka se preporučuje kao proljećni dodatak hrani posebno starijim osobama, trudnicama i ženama u menopauzi te dijabetičarima.

Priprema: dvije manje kašike sušenog cvijeta maslačka preliti sa dvije šoljice ključale vode , poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta.