Kozji sir ribanac

2.00 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.

Kategorija: Oznake: ,

Poštujući principe organske proizvodnje na farmi se svakodnevno proizvodi više vrsta najukusnijih kozjih sireva. Proizvodnja se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima.

Kozji sir ribanac je naribani obični tvrdi kozji sir, proizveden od punomasnog kozjeg mlijeka, uz dodatak sirila i soli u toku proizvodnje. Period zrenja je minimalno 8 sedmica, nakon čega tvrdi kozji sir dobija svoj dobro poznati zlatnožućkasti izgled i čvrstu strukturu.

Idealan je kao dodatak raznim jelima, te predstavlja odličnu završnu notu svakog jela.

Kozji sir ribanac od 50 grama.