Opis
*Težina sira može varirati.
Poštujući principe organske proizvodnje na farmi se svakodnevno proizvodi više vrsta najukusnijih kozjih sireva. Proizvodnja se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.
Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.
Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima.
Polutvrdi ili kozji sir u krišci proizvodi se od punomasnog kozjeg mlijeka, uz dodatak sirila i soli. Period zrenja je od jedne do dvije sedmice.
Blagog je ukusa, te je odličan izbor kao dodatak različitim jelima i salatama.
Sir mogu konzumirati ljudi u svakoj životnoj dobi.
Pakovanje od 250 grama.