fbpx

Proizvodnja proizvoda u skladu sa principima organske proizvodnje!

Cart 0 items - 0.00 KM 0

Propolis prah 100 gr

800 KM

Kategorija: Šifra: 8174

Opis

znatno pomaže u liječenju prostate.

Zrna cvjetnog peluda rijetka su prirodna namirnica koja ne mogu biti umjetno stvorena, a sadrže sve potrebno za rast i razvoj organizma.

Istraživači tvrde da bi mjesecima mogli jesti samo pelud bez rizika da obolimo od ikakvih bolesti.

Osim različitih šećera, ugljikohidrata i bjelančevina, u peludu ima 22 vrsta aminokiselina od kojih je 8 neophodnih za ljudsko zdravlje i za proizvodnju bjelančevina. Čak je i izračunato da 100 grama peludi sadrži jednaku količinu aminokiselina kao i 500 grama mesa ili sedam jaja. Iz ove činjenice proizlazi da je 30 grama peludi dnevno dovoljno da se zadovolji dnevna potreba za proteinima.

Evo nekoliko najpoznatijih dobrobiti cvjetnog praha:

  1. Cvjetna zrnca jedna su od najbogatijih izvora hranjivih tvari i sadrže sve potrebne nutritivne tvari za razvoj i rast organizma.
  2.  Cvjetni pelud zbog aminokiseline fenilalanin djeluje na centar koji regulira osjećaj gladi i sitosti. U slučaju prekomjerne težine smanjuje potrebu za hranom, a kod mršavosti potiče apetit. Pelud također sadrži i lecitin koji popravlja biokemijski poremećaj te tako normalizira metabolizam.
  3. Zbog polifenola, većine vitamina, minerala i organskih tvari, pelud je prirodni antioksidans koji neutralizira slobodne radikale nastale zbog štetnih vanjskih utjecaja.
  4. Cvjetni prah ima jaki utjecaj na cijeli imunološki sustav. Znanstveno je dokazano da neke hranjive tvari u peludu kao što su proteini, vitamini, kalcij, magnezij i lecitin jačaju imuni sistem

NAČIN UPOTREBE: Kašikicu polena razmutite u mlakoj vodi i ostavite je da odstoji preko noći. Nakon toga napitak možete zasladiti, promiješati i popiti. Naša preporuka je da napitak zasladite medom ili s par kapi propolisa.